DIN CORPUL TĂU
ESTE APĂ

Apa este esențială sănătății

UN CORP BINE HIDRATAT ESTE UN CORP SĂNĂTOS

Fară apă, organismul tău nu ar putea supraviețui. Fiecare celulă, țesut și organ are nevoie de apă pentru a funcționa corect. Apa are mai multe roluri în organismul nostru. Aceasta menține temperatura corpului, elimină toxinele și lubrifiază articulațiile, și astfel este esențială pentru o sănătate optimă. Hidratarea, sau reînlocuirea fluidelor, este unul dintre cele mai importante procese nutriționale pe care o persoană le desfășoară constant de-a lungul vieții.

60% din greutatea corpului tău este reprezentată de apa. Pe măsură ce faci efort fizic, acest fluid se pierde, atât prin transpirație, cât și prin respirație. Dacă apa pierdută nu este înlocuită la intervale regulate, înainte, în timpul și după activitatea fizică, se poate instala deshidratarea.

Apa detoxifiază

Elimină impuritățile din organism

O cantitate de minim doi litri de apă pe zi îți curăță organismul, îți menține sănătatea rinichilor, ajută tranzitul intestinal și scade colesterolul.

În plus, apa menține sănătatea inimii și ajută la circulația sângelui. Ea împiedică formarea cheagurilor de sânge și scade tensiunea arterială.

Apa pastrează echilibrul organismului

Perfect echilibrat, prin hidratare

Acidificarea organismului este o problemă comună în zilele noastre. Pe termen lung, acest lucru poate cauza alergii și alte probleme de sănătate.

Consumul unei ape ușor alcaline îndepărtează acidul acumulat în sânge și țesuturi și restabilește pH-ul ideal, ușor alcalin, al organismului.

Apa susține efortul fizic

Combustibilul de care ai nevoie ca să îți depășești limitele

Hidratarea organismului este foarte importantă atunci când faci sport. Acesta este momentul când corpul tău pierde în mod accelerat fluide. De aceea, un program de antrenament reușit trebuie să țină cont și de aspectul hidratării.

Apa în timpul sarcinii

Sănătoasă și pentru tine, și pentru cel mic

Dacă în mod obișnuit medicii recomandă să bei 2 litri de apă în fiecare zi, în sarcină consumul suficient de apă este echivalent cu 3 litri de apă pe zi. Este recomandat să începi să crești treptat consumul de apă, pentru ca organismul tău să se acomodeze încet, încet la această schimbare.

Apa este esențială vieții, iar în sarcină, mai mult ca oricând, este bine să consumi o cantitate optimă de apă. Hidratarea în timpul sarcinii are o mulțime de beneficii pentru tine și bebelușul tău.