Azuga Apă de Izvor este o apă natural alcalina cu PH 8,2, conținut de sodiu redus 2,59 mg/l , reziduu sec 191 mg/l , fiind singura apă natural alcalina recomandată în alimentația bebelușilor.
Afla mai multeAZUGA – singura apă din România care a obținut 2 medalii de aur la concursul internațional de băuturi din Londra organizat de British Bottling Institute și o medalie de aur obținută la concursul Internațional "Des Eaux Gourmet" organizat de AVPA (Agence pour la Valorisation des Produits Agrigoles). De asemenea, anul acesta, tot la nivel mondial (în America) din peste 700 de branduri de apă paticipante la concursul din Los Angeles, apa Azuga a ocupat locul 5.
pH-ul este măsurat cu ajutorul concentrației de ioni de hidrogen din apa pe care o bem sau din mâncarea pe care o consumăm. Ph-ul natural al corpului este de 7,4 însă acesta adesea scade datorită consumului de acizi din alimentele procesate, cum ar fi produsele lactate, zahărul și carnea roșie. Apa natural alcalină cu un pH mai ridicat ajută la prevenirea scăderii pH-ului din organism, făcând ca acesta să funcționeze normal.
Conform ultimelor studii, consumul de apă natural alcalina poate avea următoarele efecte asupra organismului:
Schema de comparație a pH-ului la ape alcaline:
Reziduul sec se referă la totalitatea cantităților de minerale, săruri, dizolvate în apă. Cu cât reziduul sec este mai ridicat în apa pe care o bem, acumularea de sediment în organism este mult mai mare. AZUGA are reziduu sec foarte mic în comparație cu alte ape de pe piață și are un gust minunat cu efect răcoritor.
Important de mentionat, ca in alimentatia copiilor si bebelusilor sunt recomandate apele care au reziduu sec mai mic de 300 mg/l.
Schema de comparație a reziduului sec (mg/l):
Recomandarea medicilor atât pentru persoanele hipertensive, cât și pentru cele cu afecțiuni cardiovasculare și bebeluși este să consume o apă minerală cu un conținut de sodiu de sub 20mg/l. Bebelușii și copii au nevoie de o cantitate foarte mică de sodiu, ca urmare, adăugarea de sare în mâncarea lor nu este necesară. O cantitate de sodiu mai mare decât cea recomandată nu este deloc necesară, ba mai mult este chiar daunătoare. Rinichii separă substanțele chimice precum sodiul, fosforul și potasiul, apoi le retrimit în circuitul sanguin, reglând nivelul acestor substanțe în sânge. Orice exces poate fi dăunător. Organismul unui bebeluș este fragil, iar rinichii sunt printre cele mai vulnerabile organe.
Schema de comparație a Sodiului (mg/l) la ape alcaline: