Originea apei Azuga

Povestea noastră începe din munții Bucegi
Calciu 43,2 MG/L
Sodiu 2.59 MG/L
Magneziu 6,29 MG/L
Potasiu 0,75 MG/L
Reziduu sec 191 MG/L
PH 8,2

Compoziția apei Azuga

Sursa ta de sănătate și minerale

Azuga Apă de Izvor este o apă natural alcalina cu PH 8,2, conținut de sodiu redus 2,59 mg/l , reziduu sec 191 mg/l , fiind singura apă natural alcalina recomandată în alimentația bebelușilor.

Afla mai multe

Premii și certificate

Apa Azuga este recunoscută pentru calitățile sale

AZUGA – singura apă din România care a obținut 2 medalii de aur la concursul internațional de băuturi din Londra organizat de British Bottling Institute și o medalie de aur obținută la concursul Internațional "Des Eaux Gourmet" organizat de AVPA (Agence pour la Valorisation des Produits Agrigoles). De asemenea, anul acesta, tot la nivel mondial (în America) din peste 700 de branduri de apă paticipante la concursul din Los Angeles, apa Azuga a ocupat locul 5.

Ce este pH-ul și de ce este bine să consumăm o apă alcalină?

pH-ul este măsurat cu ajutorul concentrației de ioni de hidrogen din apa pe care o bem sau din mâncarea pe care o consumăm. Ph-ul natural al corpului este de 7,4 însă acesta adesea scade datorită consumului de acizi din alimentele procesate, cum ar fi produsele lactate, zahărul și carnea roșie. Apa natural alcalină cu un pH mai ridicat ajută la prevenirea scăderii pH-ului din organism, făcând ca acesta să funcționeze normal.

Conform ultimelor studii, consumul de apă natural alcalina poate avea următoarele efecte asupra organismului:

  • Optimizează pH-ul organismului în cazul dietelor preponderente acide
  • Oferă energie și performanță organismului
  • Hidratează de 3 ori mai bine, datorită ratei de absorbție mari de la nivel celular
  • Acționează ca un puternic antioxidant
  • Oxigenează mai bine organismul, datorită nivelului mare de oxigen
  • Ajută la detoxifierea organismului
  • Facilitează asimilarea nutrienților și a mineralelor

Schema de comparație a pH-ului la ape alcaline:

Ce este reziduu sec și de ce este bine să consumăm o apă cu reziduu sec mic?

Reziduul sec se referă la totalitatea cantităților de minerale, săruri, dizolvate în apă. Cu cât reziduul sec este mai ridicat în apa pe care o bem, acumularea de sediment în organism este mult mai mare. AZUGA are reziduu sec foarte mic în comparație cu alte ape de pe piață și are un gust minunat cu efect răcoritor.
Important de mentionat, ca in alimentatia copiilor si bebelusilor sunt recomandate apele care au reziduu sec mai mic de 300 mg/l.

Schema de comparație a reziduului sec (mg/l):

Ce este sodiu (Na) și de ce trebuie să fie redus?

Recomandarea medicilor atât pentru persoanele hipertensive, cât și pentru cele cu afecțiuni cardiovasculare și bebeluși este să consume o apă minerală cu un conținut de sodiu de sub 20mg/l. Bebelușii și copii au nevoie de o cantitate foarte mică de sodiu, ca urmare, adăugarea de sare în mâncarea lor nu este necesară. O cantitate de sodiu mai mare decât cea recomandată nu este deloc necesară, ba mai mult este chiar daunătoare. Rinichii separă substanțele chimice precum sodiul, fosforul și potasiul, apoi le retrimit în circuitul sanguin, reglând nivelul acestor substanțe în sânge. Orice exces poate fi dăunător. Organismul unui bebeluș este fragil, iar rinichii sunt printre cele mai vulnerabile organe.

Schema de comparație a Sodiului (mg/l) la ape alcaline: